ПРЕЗИДЕНТ НІМЕЧЧИНИ СКАСУВАВ ВІЗИТ ДО УКРАЇНИ

Четвер, 26 квітня 2012, 11:12

Президент Німеччини Йоахім Гаук скасував запланований на середину травня візит до України.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на неназване джерело, передає російська версія "Deutsche Welle".

За словами співрозмовника агентства, посольство України в Берліні поінформоване про те, що Гаук не прийме запрошення на зустріч президентів країн Центральної Європи, яка відбудеться в Ялті.

Реклама:

Вочевидь, відмова пов'язана зі стурбованістю федерального уряду ситуацією навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, зазначає Reuters.

Закордонні поїздки президента ФРН плануються в тісній взаємодії з урядом у Берліні.

Раніше редакція газети Süddeutschezeitung повідомила, що Гаук скасував поїздку за узгодженням із федеральним канцлером Ангелою Меркель на знак протесту проти умов утримання Тимошенко в ув’язненні.

ВІДЕО ДНЯ

У середу Меркель висловила занепокоєність у зв'язку з інформацією про стан здоров'я колишньої голови українського уряду, передає агентство DAPD.

Якщо правдиві повідомлення про застосування насильства до хворої Тимошенко, то "дії українських органів виконання покарання неприйнятні й абсолютно неадекватні", заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Поки неясно, чи приїде канцлер в Україну в червні на чемпіонат Європи з футболу, зазначив Зайберт. За його словами, плани на ці поїздки ще не складені.

Як відомо, раніше у Бундестазі лунали заяви про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель мала б відмовитися від візиту в Україну на Євро-2012, щоб "не стояти з Януковичем на одній трибуні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...