Ощадбанк проведе претендентів на "Вітіну тисячу" через складну процедуру

Вівторок, 3 квітня 2012, 10:56

Ощадбанк України розпочав процес уточнення даних клієнтів, які мають право отримати свої знецінені заощадження в Ощадбанку СРСР.

Виплати вкладникам, які не отримали свої гроші у 2008 році, за уряду Юлії Тимошенко, розпочнуться вже на початку літа. Решту почнуть реєструвати у вересні, передає Радіо "Свобода".

Уточнення даних вкладників колишнього радянського Ощадбанку, які мають до кінця року отримати компенсаційну суму за свої знецінені заощадження, відбуватиметься у два етапи.

Спочатку вкладник повинен зателефонувати на гарячу лінію Ощадбанку України або зареєструватися на сайті установи, а потім йому назвуть час і місце, де й коли він зможе особисто актуалізувати свої дані. Це потрібно для того, щоб оформити на нього банківську картку.

Актуалізацію даних вкладників проводитимуть почергово: спочатку – для старших вкладників, потім – для молодших. Вкладники молодші від 50 років зможуть прийти для уточнення своїх даних тільки наприкінці липня.

 За один раз вкладник радянського Ощадбанку, як і в 2008-му, зможе отримати до 1 тисячі гривень. Ці гроші перерахують на його картку, щоб уникнути черг при готівкових виплатах, як це було минулого разу, пояснює голова правління Ощадбанку України Сергій Подрєзов.

"Зареєструвавшись у квітні, можливо, ви отримаєте картку у червні. Якщо у травні – можливо, картку ви отримаєте у липні-серпні", - говорить він.

"До кінця року виплати отримають 6 мільйонів осіб. Ми прогнозуємо, що за місяць близько мільйона вкладників буде обслуговуватись і отримувати свої гроші", - заявив Подрєзов.
  
На всі ці виплати потрібно близько 6 мільярдів гривень. Для їх здійснення необхідно внести зміни до чинного держбюджету.
 
Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер вважає, що проблем із коштами в уряду виникнути не повинно, але називає виплати економічно не доцільними.

"Може, не до кінця року – може, і краще, якщо це триватиме два роки – виплати проведуть. Але з моєї точки зору як економіста, цей крок не є необхідним – це була політична акція і тоді (у 2008-му), і тепер, бо ми не можемо віддати всі борги СРСР", - каже він.

"Чому вибрана ця тисяча? Що це таке? Зрозуміло, що це була піар-акція і є піар-акція, і за Юлії Володимирівни, і за президента Януковича", - додає економіст.
 
Як відомо, за дорученням Януковича вкладникам колишнього радянського Ощадбанку мають до кінця року виплатити компенсаційну суму за їхні знецінені заощадження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування