Судді відмовляються працювати у Донецьку

Вівторок, 3 квітня 2012, 17:27

Вища кваліфікаційна комісія суддів констатує небажання осіб, які пройшли добір на посаду судді в 2011 році, іти працювати в суди Донецької й Луганської областей.

Про це на прес-конференції заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін, повідомляють Українські новини.

"За результатами проведення першого добору, на жаль... вкрай складна ситуація, ви це знаєте, у таких регіонах, як Донецька й Луганська область", - сказав він.

Голова комісії зазначив, що в першу чергу причиною даної ситуації є неможливість забезпечення в повному обсязі покладених соціальних гарантій для суддів, які працюють у регіонах.

"Зазначена обставина свідчить у першу чергу про відсутність чинного механізму впливу кандидатів і соціальну незахищеність. Сьогодні суддя може отримати службове житло, скажіть мені, будь ласка, де ви бачили, щоб суддя останнім часом, особливо у віддалених районах, отримував службове житло - це тільки в казках може бути", - сказав він.

Самсін звернув увагу осіб, що перебувають у резерві, які претендують на посаду судді (81 особа), що ВККС найближчим часом оголосить ще один конкурс на заняття посад у цих областях.

Він також додав, що всі посади суддів, поза залежністю від того, який цей суд, є рівнозначними, і на кожній з посад людина може реалізувати свій професійний потенціал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування