Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Східне партнерство" закликає Януковича виконати обіцянки

Вівторок, 3 квітня 2012, 20:34

Парламентська асамблея Euronest вимагає декриміналізувати статтю, за якою засудили екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Відповідну резолюцію асамблея ухвалила на Другому засіданні ПА Euronest у місті Баку, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Euronest закликала українську владу негайно внести зміни до ст. 365 Кримінального кодексу України, за якою засуджено Тимошенко, а також негайно забезпечити належне лікування Тимошенко і Юрія Луценка.

У Резолюції Euronest, зокрема, наголошується, що засудження Тимошенко до семи років ув’язнення за нібито перевищення її службових повноважень "викликають занепокоєння щодо політичних свобод, верховенства права та стану демократії в Україні".

"Оскільки керівництво України, в тому числі президент Янукович, неодноразово заявляли про свою відданість європейським цінностям та процесу інтеграції з намірами у довгій перспективі стати державою-членом ЄС, це покладає особисту відповідальність та Януковича щодо виконання його численних обіцянок, даних міжнародним та європейським партнерам", - наголошується у документі.

Парламентська асамблея Euronest також закликає владу України забезпечити справедливий, прозорий та неупереджений процес розгляду апеляції Юлії Тимошенко та інших членів її уряду.

Як відомо, Парламентська  асамблея  Euronest - парламентська установа Східного партнерства між Європейським Союзом та його Східноєвропейськими партнерами.

Установчий акт Парламентської Асамблеї Euronest підписаний у Брюсселі 3 травня 2011 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування