У МЗС думають, що Німеччина хоче відібрати в України Євро?

Понеділок, 30 квітня 2012, 09:57

У Міністерстві закордонних справ сподіваються, що інформація німецьких ЗМІ про те, що нібито канцлер ФРН Ангела Меркель думає над "політичним бойкотом" Євро-2012, неправдива.

Про це сказав "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Хотілося б вірити, що мова йде просто про газетну качку. Як і в ситуації з президентом ФРН, який із самого спочатку не планував приїжджати на саміт Центральної Європи, а не скасував візит за політичними мотивами, як повідомили на минулому тижні деякі ЗМІ", - сказав він.

"Не хотілося б думати, що державні діячі Німеччини здатні реанімувати методи часів "холодної війни" і спробувати зробити спорт заручником політики", - підкреслив він.

Також він нагадав, що ще кілька років тому, коли висловлювалися серйозні сумніви в здатності України встигнути підготуватися до проведення Євро-2012, в ЗМІ активно обговорювалося, що саме Німеччина хотіла б претендувати на чемпіонат, якби УЄФА прийняла рішення не проводити його в Україні.

"Звертає на себе увагу той факт, що які б розбіжності не виникали у німецьких політиків з урядами інших країн в нашому регіоні, ніхто з них навіть натяком не пропонує бойкотувати великі спортивні заходи, заплановані в цих державах на найближчі роки", - сказав Волошин.

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що Канцлер Німеччини Ангела Меркель розмірковує над "політичним бойкотом" Євро-2012 в Україні, якщо на початок чемпіонату не буде звільнена Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування