Домовитися з МВФ раніше виборів у Кабміні вже й не сподіваються

Середа, 4 квітня 2012, 12:14

Уряд зможе досягти домовленості з Міжнародним валютним фондом про поновлення кредитування за програмою stand-by тільки після парламентських виборів, які відбудуться в жовтні.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський в інтерв'ю агентству Dow Jones під час перебування у Лондоні, передає "Укрінформ".

"Ми розуміємо, що це неможливо до завершення виборів", - сказав він.

Хорошковський підкреслив, що український уряд працює над планом щодо вирішення проблем, які викликають занепокоєння МВФ.

Зокрема, йдеться про можливість надання допомоги домашнім господарствам, які можуть найсильніше постраждати від підвищення цін на газ. За словами Хорошковського, опрацювання цього питання займе від 5 до 6 місяців.

"Дуже важливо, щоб ми були справедливими і захистили найбільш вразливих. Ми хочемо підготувати населення і мати реальний план після цього (виборів)", - сказав він.

Крім того, Хорошковський зазначив, що підвищення тарифів на газ для населення не єдине питання, щодо якого Київ ще має домовитися з Фондом.

"Вони (МВФ) вимагають більш гнучкого валютного курсу", - додав перший віце-прем'єр.

Як зауважує Dow Jones, Хорошковський також заявив, що уряд "не має жодних проблем" із забезпеченням своїх фінансових потреб у цьому році і буде випускати облігації на внутрішньому та міжнародному ринках.

Тим не менш, за словами урядовця, інвестори зараз вимагають надто високу ціну, щоб інвестувати в облігації України, частково тому, що фінансові проблеми в єврозоні зробили їх більш обережними.

Хорошковський наголосив, що у цій ситуації Україна очікує на час, коли обставини будуть більш сприятливими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...