Турчинов: Тимошенко не могла вбити Щербаня

Середа, 4 квітня 2012, 15:39

У партії "Батьківщина" називають звинувачення Юлії Тимошенко у причетності до убивства Євгена Щербаня черговою хвилею компромату.

Таким чином заступник голови партії Олександр Турчинов прокоментував заяву Руслана Щербаня про причетність Тимошенко до убивства його батька.

"Замість того, щоб виконувати рішення ПАРЄ і Європейського суду щодо лікування Тимошенко, вони в черговий раз починають нову брудну хвилю проти неї. Це останній за аморальністю вид звинувачення – звинувачення у вбивстві, до якого вона не те що відношення не мала, а навіть близько не могла підійти", - сказав він.

Він нагадав, що заступник генпрокурора Ренат Кузьмін на кошти Партії регіонів їздить по Європі і навіть без рішення українського суду розповідає, що Тимошенко винна в убивстві.

За словами Турчинова, інформація Руслана Щербаня повністю суперечить його свідченням у суді у 2003 році щодо вбивства батька.

"Тоді він жодним словом не обмовився про причетність Тимошенко. Тепер він розповідає нісенітниці, свідком яких він не міг бути, оскільки був занадто молодий для цього", - заявив політик.

Турчинов також нагадав, що під час процесу над бандою Кушніра Тимошенко переслідувалася владою президента Кучми і не могла вплинути на судовий процес.

Водночас Турчинов нагадав, що сам Кушнір, банду якого обвинуватили в убивстві Щербаня, помер в СІЗО в травні 1998 року, коли губернатором Донеччини був Віктор Янукович.

"Я не виключаю, що справу про вбивство Щербаня треба розслідувати, бо сьогоднішня влада, яка була і тоді, не була зацікавлена у пошуку справжніх замовників цього убивства", - додав Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News