У Європі хочуть, щоб Тимошенко проходила в них тести на токсини

Середа, 4 квітня 2012, 16:41

Парламентська асамблея ініціативи "Східне партнерство" Euronest закликає українську владу дозволити Юлії Тимошенко регулярно проходити незалежні токсикологічні тести на території ЄС.

Резолюцію такого змісту Euronest ухвалила на засіданні 3 квітня в Баку (Азербайджан), повідомляють "Українські новини" з посиланням на представництво Євросоюзу в Україні.

"Парламентська асамблея Euronest закликає українську владу дозволити пані Тимошенко проходити регулярні незалежні токсикологічні тести в ЄС, лікування поза тюремною системою й регулярні перевірки міжнародними медичними експертами", - сказано в повідомленні.

Крім того, Euronest закликав Україну забезпечити медичну допомогу відповідно до міжнародних стандартів самої Тимошенко, а також екс-міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку й колишньому першому заступникові міністра оборони Валерію Іващенку.

"Euronest закликав українську владу забезпечити фундаментальне право на здоров'я й добробут пані Тимошенко, а також її колеги колишнього міністра Юрія Луценка й Валерія Іващенка, а також забезпечити, щоб вони отримували необхідну медичну допомогу відповідно до міжнародних стандартів", - сказано в повідомленні.

За ухвалення цієї резолюції проголосували 40 депутатів, проти - 2, утрималися - 17.

Крім того, у резолюції висловлюється осуд вироку Тимошенко.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я завило про намір організувати лікування Тимошенко в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" у Харкові й готовність допустити німецьких лікарів до перевірки цієї лікарні на предмет можливості лікування екс-прем'єра.

У лютому депутат Європарламенту, колишній міністр охорони здоров'я Чехії Сюзанна Ройтова висловлювала побоювання щодо навмисного токсичного отруєння Тимошенко.

18 січня Тимошенко відмовилася від проведення огляду фахівцями-токсикологами на предмет наявності в її організмі солей талію, що був запропонований після появи 17 січня в низці інтернет-видань матеріалу лікаря-токсиколога про можливе отруєння Тимошенко солями талію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування