Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки не виключають нову справу проти Тимошенко

Середа, 4 квітня 2012, 18:39

Генпрокуратура перевірить викладені депутатом Донецької облради Русланом Щербанем факти, що стосуються вбивства його батька Євгена Щербаня в 1996 році.

Про це на брифінгу в середу в Києві заявив начальник головного управління Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ Андрій Курись, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми проведемо всі слідчі дії, щоб підтвердити або спростувати дану версію", - сказав він.

Чиновник підкреслив, що це можна називати досудовим слідством у кримінальній справі про вбивство Щербаня, яке ніколи не переривалося.

За слова Курися, при наявності доказів про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до даного злочину може бути порушено кримінальну справу, тому що в даному випадку норма про терміни давності не діє.

Представник Генпрокуратури також відзначив, що перевірка буде проведена "в розумні терміни".

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був застрелений 4 листопада 1996 року в Донецьку невідомими біля трапа літака.

Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в кінці жовтня 201року повідомив, що триває розслідування справи щодо замовників вбивства Щербаня, і інформація про можливу причетність до цього Тимошенко підлягає ретельній перевірці.

"У нас є документи американської прокуратури, які підтверджують цю версію. І ці відомості повинні бути перевірені", - зазначив він.

2 квітня поточного року Кузьмін заявив, що гроші на рахунку кілерів, які вбили Щербаня, надійшли від фірм, які контролювалися на той час прем'єр-міністром Лазаренком і Тимошенко, яка очолювала корпорацію ЄЕСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування