Екс-глава Інтерполу: Калиновського можуть знайти, якщо захочуть

Четвер, 5 квітня 2012, 09:36

Колишній  губернатор Харківської області Арсен Аваков ще довго пробуде в Італії.

Таку думку висловив депутат, екс-глава Інтерполу в Україні Кирило Куликов в інтерв'ю Коментарям.

"Протягом 40 днів Генпрокуратура має зібрати всі матеріали, пов'язані зі справою Авакова, перевести їх на італійську мову, нотаріально завірити, апостилювати і відправити до місцевого суду. І вже суд буде вирішувати, чи є правові підстави для екстрадиції Авакова", - пояснив він.

При цьому, коментуючи можливість одержання Аваковим статусу політичного біженця, він відзначив, що для цього потрібно бажання самого затриманого.

"Що стосується Авакова, то про нього як про політичного біженця ми ще не говоримо. Сам Аваков, наскільки я знаю, про це не заявляв. Тільки після того, як буде вирішене питання з екстрадицією, може  розглядатися питання про надання політичного притулку, і це буде тільки вибір Арсена Авакова", - сказав він.

"Причому будь-яку відповідь італійської влади - як позитивну, так і негативну, можна буде оскаржити", - підсумував депутат, додавши, що весь цей час Аваков буде перебувати в Італії, і "тема встигне втратити свою гостроту", - додав Куликов.

Він також висловив думку, що екс-пасинка Дмитра Фірташа Сергія Калиновського й екс-зятя Леоніда Черновецкого В'ячеслава Супруненка можуть знайти, якщо захочуть.

"Напевно, так шукають. Якщо говорити про Калиновського, то й журналістам, і всім іншим добре відомо, що він живе в Москві й приїжджає сюди. Він - убивця, і ніяких складностей з його затриманням бути не повинно", - сказав він.

"Тут немає протиріч із російською владою. Якби було економічне підґрунтя або політичне, тоді могли виникати складності. А так - чистий кримінал", - відзначив депутат.

За його словами, міліціонери різних країн охоче сприяють один одному, якщо мова йде про тяжкі злочини. Щодо В'ячеслава Супруненка Куликов припустив, що інтерес до нього відновиться зовсім скоро.

"Щодо Супруненка, я думаю, що він просто не є пріоритетом. От будуть київські вибори, він знову стане пріоритетом", - резюмував екс-глава Інтерполу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування