Англія також прив'язала асоціацію з ЄС до Тимошенко і Луценка

Четвер, 5 квітня 2012, 11:26

Угода про асоціацію з ЄС не буде ратифікована іншими країнами, якщо не буде звільнено лідерів опозиції і вони не братимуть участі у виборах.

Про це пише у своїй статті у газеті "День" Міністр у справах Європи Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Лідінгтон, текст якої наводить прес-слжуба посольства.

"Угоду про асоціацію навряд чи буде підписано та ратифіковано, якщо лідери опозиції, які опинилися за ґратами в результаті проведення недосконалих судових процесів, не будуть звільнені та не зможуть брати участь у політичному житті", - йдеться у його статті.

"Дехто заперечує цьому, наголошуючи, що нам не варто робити долю країни заручницею долі окремих осіб. Але наші занепокоєння стосуються не справ окремих осіб, а системних проблем з вибірковим правосуддям і незалежністю суддів", - наголосив міністр.

"Такі занепокоєння ставлять під питання відданість українського уряду європейським цінностям і нормам, які становлять основу Угоди про асоціацію та всіх наших більш широких відносин", - додав він.

Він нагадав, що після парафування має відбутися підписання та ратифікація Угоди.

"Підписання Угоди потребує рішення Європейської Ради, а це означає, що на цей крок повинна дати свою згоду кожна держава-член [Євросоюзу]", - сказав він і додав, що таких країн 27 плюс Хорватія.

Ліндінгтон підкреслив, що Великобританія  поділяє європейські прагнення України.

"Британський уряд бажає, щоб Угоду про асоціацію було імплементовано. Я заявляю це однозначно", - наголосив він.

"Ми визнаємо, що впровадження реформ може бути важкою справою, яка забирає багато часу. Але ми також визнаємо, що такі реформи є необхідними для трансформації України у процвітаючу, демократичну та успішну країну, якої прагнуть і на яку заслуговують українці", - зазначив міністр.  

"Тому ми сподіваємося, що українські уряди – сьогодні та у майбутньому – матимуть мужність приймати політичні рішення, які дозволять Угоді про асоціацію набрати чинності та реалізувати економічний і політичний потенціал України", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування