МВФ не малює собі графіка співпраці з Україною

Четвер, 5 квітня 2012, 21:08

Міжнародний валютний фонд, як і раніше, очікує від України виконання узгоджених раніше заходів для відновлення кредитної програми stand-by.

Про це повідомив директор департаменту зовнішніх зв'язків Геррі Райс (Gerry Rice) на брифінгу в штаб-квартирі фонду у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується термінів відновлення програми, ми не маємо графіка (timeline)", - сказав він.

Райс уточнив, що мова йде про заходи в сферах фіскальної консолідації, реформ енергетичного і фінансового секторів.

Як повідомлялося, після минулих на початку 2010 року президентських виборів і зміни уряду в Україні було вирішено припинити програму stand-by 2008 року, за якою країна отримала 11 мільярдів доларів.

В кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 мільярдів (близько 15,6 мільярдів доларів).

Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.

Однак місія Фонду, що працювала в березні в Києві, не стала рекомендувати раді директорів МВФ приймати позитивне рішення про виділення чергового траншу для країни.

МВФ очікував від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення.

Якщо закон про пенсійну реформу був прийнятий, то в питанні газових тарифів український уряд зайняв жорстку позицію про неможливість їх підвищення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування