Захист Тимошенко намагається "заморозити" справу про ЄЕСУ

П'ятниця, 6 квітня 2012, 12:49

Захист Юлії Тимошенко просить суд зупинити провадження у справі щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" у зв'язку зі станом здоров'я екс-прем’єра. 

"Це клопотання має бути розглянуто судом на попередньому засіданні з судового розгляду справи, яке заплановане на 19 квітня", - заявив адвокат Олександр Плахотнюк, повідомляє сайт Тимошенко

Водночас, за його словами, згідно з кримінально-процесуальним законодавством, суд може провести попереднє засідання з розгляду справи за відсутності обвинуваченого.

"Скоріше за все, попереднє засідання відбуватиметься без Юлії Тимошенко", - припустив захисник екс-прем'єра. 

Плахотнюк також повідомив, що зараз захист готує низку клопотань, у тому числі й щодо забезпечення публічності чергового судового процесу над Тимошенко.

"Ми обов’язково вноситимемо клопотання про доступ журналістів на процес і можливість здійснення аудіо- та відеофіксації. Ці клопотання мають бути розглянуті вже під час попереднього розгляду справи", - наголосив захисник екс-прем’єра. 

Як відомо, Київський районний суд Харкова призначив на 19 квітня попередній розгляд справи, порушеної проти Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

На попередньому засіданні, відповідно до законодавства, суд повинен розглянути наявність підстав для закриття кримінальної справи.

У судовому процесі головуватиме 36-річний харківський суддя Костянтин Садовський.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування