ГПУ - "Батьківщині": рішення по суті справ Тимошенко не було

П'ятниця, 6 квітня 2012, 19:16

Верховний Суд не підтверджував законність закриття кримінальних справ проти Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ.

Про це у п’ятницю повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генпрокуратури, у відповідь на заяву партії "Батьківщина" про рішення ВС щодо цих справ.

"Згідно з ухвалами Верховного Суду України від 11.11.2005 предметом розгляду були лише судові рішення щодо оскарження постанов про порушення кримінальних справ стосовно Тимошенко та інших", - заявили в ГПУ.

"У зазначених ухвалах суд не надавав оцінку підставам закриття Генпрокуратурою кримінальних справ, не аналізував мотиви цих рішень. Тобто судом не приймалось рішення по суті кримінальних справ", - уточнили у відомстві.

"На момент розгляду клопотань захисника В. Швеця кримінальні справи стосовно Тимошенко Генпрокуратурою були незаконно закриті", - додали в прес-службі.

"Крім того, Верховним Судом у задоволенні клопотань захисника було відмовлено. Зокрема в ухвалі йдеться: "Клопотання адвоката Швеця В.Д. залишити без задоволення".

"Отже твердження та коментарі про те, що "крапку у справі ЄЕСУ вже поставив Верховний Суд" повністю не відповідає дійсності та є спотвореною інформацією", - підсумували в ГПУ.

Як відомо, у п’ятницю партія "Батьківщина" заявила, що "в ухвалі Верховного Суду від 11 листопада 2005 року підтверджено законність закриття всіх кримінальних справ, які були порушені щодо всіх посадових осіб ЄЕСУ, за відсутністю складу злочину".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування