Харківський суддя Тимошенко дав 4 і 8 років тюрми міліціонерам

П'ятниця, 6 квітня 2012, 19:48

Київський райсуд Харкова виніс вирок трьом міліціонерам, причетним до смерті харків'янина після відвідин ним міліції 30 березня 2011 року.

Таке рішення ухвалив суддя Костянтин Садовський, передає "Інтерфакс-Україна".

Суддя засудив їх до 4 років позбавлення волі і позбавлення міліцейських звань екс-помічника оперуповноваженого карного розшуку Головного управління МВС в Харківській області Олексія Лазарєва і екс-оперуповноваженого карного розшуку облуправління МВС Олександра Марченко.

Крім того, їм заборонено займати посади в правоохоронних органах строком на один рік.

Колишній помічник оперуповноваженого оперативно-пошукового відділу облуправління МВС Богдан Цихмістро визнаний винним в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті затриманого, та перевищення службових повноважень.

Він засуджений до 8 років позбавлення волі, а також позбавлений міліцейського звання і права обіймати будь-яку посаду в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Суддя Садовський врахував розкаяння Цихмістро як пом'якшувальну обставину і виніс більш м'який вирок, ніж вимагав прокурор Харкова Євген Попович. Він вважав, що Цихмістро повинен бути засуджений до 9 років позбавлення волі.

Міліціонерів звинувачували в тому, що вони безпідставно і з застосуванням сили затримали двох чоловіків, незаконно наділи на них наручники і доставили їх в будівлю обласного управління міліції.

Незважаючи на скарги на погане самопочуття, одному із затриманих - Євгену Звенигородському - не була надана медична допомога. Через кілька годин його вивели з будівлі і поклали на лаві у сквері.

Після цього Звенигородський був госпіталізований в лікарню швидкої та невідкладної медичної допомоги, де помер.

Згідно з висновками експертизи, причиною смерті стала "тупа травма живота, яка призвела до внутрішнього крововиливу та розриву внутрішніх органів".

Як відомо, Садовський розглядатиме справу щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко про зловживання корпорації ЄЕСУ. Попереднє слухання у справі призначено на 19 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування