БЮТ вимагає голову Пшонки та Кузьміна і згадав про Кушнарьова

Понеділок, 9 квітня 2012, 11:54

БЮТ вимагає відставки Генпрокурора Віктора Пшонки та його першого заступника Рената Кузьміна.

Відповідну заяву озвучив на погоджувальній раді лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін.

За його словами, керівництво прокуратури без суду і слідства виносить вироки представникам опозиції (зокрема маються на увазі звинувачення на адресу Тимошенко щодо вбивства Щербаня), "порушуючи не лише всі норми презумпції невинуватості, але й межі елементарної людської моралі".

"Вище керівництво генпрокуратури керується єдиним бажанням – догодити президенту і довічно тримати Юлію Тимошенко у в'язниці", - додав він.

"Генпрокурор Пшонка та його заступник пан Кузьмін повинні негайно піти у відставку, бо особи, які не мають честі та гідності, не можуть керувати органом, покликаним забезпечувати законність і порядок в країні", - зазначив Кожем'якін

"Вони переступили усі мислимі межі закону і за це мають бути притягнуті до відповідальності", - додав він.

Депутат також додав, що фракцію БЮТ ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії "щодо масових убивство у Донецькій області у 1998-99 роках, а також щодо вбивства депутатів Щербаня і Кушнарьова".

Крім того, БЮТ вимагає першим питанням у вівторок розглянути постанову з рекомендаціями ПАРЄ, зокрема поправки щодо необхідності скасування кількох статей кримінального кодексу, а також відповідний законопроект бютівця Віктора Швеця.

У відповідь на це спікер Володимир Литвин нагадав, що згідно з регламентом ВР може звернутися до ГПУ з проханням про звіт керівництва, в результаті якого може проголосувати за відставку в разі існування достатньої кількості голосів для цього.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування