Наступного тижня стане зрозуміло, що за картини висять у Кабміні

Понеділок, 9 квітня 2012, 16:36

Міністр культури Михайло Кулиняк прогнозує, що результати хімічної експертизи автентичності картин Миколи Глущенка, експонованих у Кабміні, будуть готові наступного тижня.

"Зразки цих картин відправлені на хімічну експертизу і, можливо, наступного тижня будуть результати цієї експертизи", – сказав він на прес-конференції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністр нагадав, що історія з цими картинами тягнеться з 2001 року і тільки в 2011 році, після відповідних звернень, Міністерство культури створило комісію для з'ясування всіх обставин.

"Ні сьогоднішній уряд, ні сьогоднішній президент, міністри відношення до початку цієї історії не мають. Ми відреагували оперативно для вирішення цього питання", – відзначив міністр.

Як повідомлявся, раніше низка ЗМІ поширили інформації про те, що з будинку уряду вкрали картини Глущенка і тепер замість них там висять копії.

Він також повідомив, що міністерство культури має намір призначити генерального директора Національного художнього музею України до 18 травня.

"Прогнозую, що до дня музею 18 травня ми з вами зустрінемося, і тут буде вже новий гендиректор", - сказав він.

При цьому міністр повідомив, що в даний час комісія Мінкультури розробляє порядок проведення конкурсу заміщення посади.

"У конкурсі можуть брати участь абсолютно всі музейні працівники, у тому числі й Анатолій Іванович Мельник, і я йому бажаю виграти в цьому змаганні, і очолити вже в новій іпостасі музей", - додав Кулиняк, повідомляють Українські новини.

Він спростував інформацію про те, що Мельник був звільнений у зв'язку із ситуацією щодо автентичності картин, що знаходяться в секретаріаті Кабінету Міністрів.

За його словами, звільнення зв'язане з поганими результатами, що показував музей, а також з ушкодженням ікон у музеї.

При цьому міністр підкреслив, що ситуація з іконами також не є основною причиною, серед таких, зокрема, він назвав низькі показники відвідуваності музею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News