Росіяни знову їдуть інспектувати сир

Понеділок, 9 квітня 2012, 23:19

Росспоживнагляд у вівторок направляє в Україну нову групу експертів для інспекції підприємств, які мають намір постачати сир на російський ринок.

Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наші фахівці у вівторок відправляються на Україну", - сказав він.

Онищенко раніше сказав, що наступна інспекція Росспоживнагляду планує приїхати в Україну, зокрема, на Пирятинський завод.

"Якщо все буде добре і не буде серйозних зауважень, значить, він піде на відкриття (для поставок сирної продукції в РФ)", - повідомив він.

Як відомо, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

3 квітня Онищенко відвідав Київ і після переговорів з керівництвом українських відомств заявив, що українська "сирна проблема" буде вирішена після виконання російських вимог.

"Ми виставили свої вимоги. З ними (в Україні) погодилися. У міру того, як швидко вони будуть вирішуватися, вирішуватиметься і питання доступу (українського сиру) на російський ринок", - сказав Онищенко.

В кінці березня інспекція Росспоживнагляду була на українському підприємстві "Гадячсир" і знайшла порушення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News