Росія теж поскаржилася на українських податківців

Вівторок, 1 травня 2012, 10:07

Росія слідом за США заявляє про претензії компаній, що працюють в Україні, по поверненню ПДВ, авансових зборах податку на прибуток, завищенню митницею вартості ввезених товарів.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на радника, керівника групи економічної політики Посольства Росії в Україну Олексія Уріна.

Урін зазначив, що російський бізнес вкладає дуже значні кошти в українську економіку і, створюючи робочі місця і сплачуючи податки в бюджет країни, зацікавлений в надійному захисті своїх інвестицій.

Однак, за його словами, у низки компаній є претензії щодо повернення податку на додану вартість, авансових зборів податку на прибуток, завищення митницею вартості ввезених товарів.

"Окрема проблема - рішення судів, які часто відмовляють російським кредитним установам у задоволенні їхніх законних претензій і стають на бік несумлінних боржників", - сказав він.

"Поширена практика судового схвалення неповернення кредитів банкам з російським капіталам, що, звичайно, ускладнює кредитування українських компаній за високих банківських ризиків чесні підприємці не можуть розраховувати на дешевий кредит, а це б'є по економіці в цілому", - вважає Урін.

Раніше про подібні проблеми заявив посол США Джон Теффт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News