У Європі придумали дві альтернативи бойкоту Євро-2012

Середа, 2 травня 2012, 17:21

Президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс закликає до протестів під час проведення Євро-2012 в Україні.

Як повідомляють бельгійські ЗМІ, Мартенс "не буде говорити про бойкот, але закличе політиків, які поїдуть в Україну, наполегливо використовувати кожну можливість, щоб поліпшити права людини, і просити і вимагати відвідати екс-прем'єра Юлію Тимошенко у в'язниці".

"Політично мотивований суд засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі, і, як це випливає зі звітів організації з прав людини (мається на увазі екс-омбудсмен Ніна Карпачова), з нею не по-людськи поводяться у в'язниці", - відзначає президент ЄНП.

У той же час, депутат Європейського парламенту (група народних партій, Німеччина) Міхаель Галер закликає європейських політиків не бойкотувати Євро-2012 і їхати в Україну на чемпіонат, але розділити трибуни з простими фанатами, дистанціюючись від українського керівництва.

Мова про це йде в прес-релізі Галера, текст якого переданий агентству "Інтерфакс-Україна" у середу в Брюсселі.

Депутат Європарламенту, зокрема, вважає, що замість бойкоту для європейських політиків "пріоритетом повинна бути допомога Тимошенко і вимога дозволити їй залишити Україну і відправитися в Німеччину для проходження лікування".

"Замість того, щоб бойкотувати, політики країн-учасниць Євро-2012 повинні їхати в Україну, але на стадіоні уникати трибун для високопоставлених гостей. Це було б видимим дистанціюванням від уряду Януковича. Європейські політики повинні приєднатися на звичайних трибунах до звичайних фанатів, простих людей , щоб разом підтримувати їх команди", - упевнений європейський політик.

Також євродепутат вважає, що і функціонери з УЄФА можуть приєднатися до звичайних фанатів.

Як повідомили агентству в офісі депутата, пропозиція Галера обговорювалося в п'ятницю в Берліні з канцлером Ангелою Меркель у форматі зустрічі 42 депутатів парламенту від Християнсько-Демократичної партії.

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що Меркель розмірковує над "політичним бойкотом" Євро-2012 в Україні, якщо до початку чемпіонату не буде звільнена Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування