Офшор Януковича отримає 8 мільйонів на його польоти

Понеділок, 28 травня 2012, 15:20

Державне авіаційне підприємство "Україна" Державного управління справами витратить 8,1 мільйон на обслуговування повіртяних суден, якими користується президент Янукович.

Про це повідомляє Вісник державних закупівель.

Закупівля проведена в одного учасника - ТОВ "Центравіа".

Зокрема, за послуги з перевезення пасажирів гвинтокрилами Augusta AW -139 (бортових номерів UR-CRB та UR-CRG з екіпажем для експлуатації при виконанні авіарейсів) держава заплатить 6 500 000 грн., а за експлуатацію повітряного судна Falcon 900, бортовий номер UR-CRD - 1 600 000 грн.

Як відомо, головним засновником ТОВ "Центравіа" є фірма BLYTHE Associates Inc., якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії. Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні - на Британських Віргінських островах.

 

 

Згідно з комерційним реєстром підприємств Австрії, ця ж фірма BLYTHE Associates Inc. була акціонером ТОВ "Танталіт", якій належить резиденція "Межигір'я", де проживає президент Янукович.

Сам Янукович відкидає причетність до цієї фірми.

Водночас минулого року адміністрація президента за гроші бюджету взяла в оренду для Януковича офісне приміщення на території "Межигір'я" також у фірми "Танталіт" на суму 100 тисяч гривень.

У 2011  оренда гвинтокрила "AUGUSTA 139" та повітряного судна "Falcon 900" обійшлася у 3,5 мільйонів гривень .

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування