Ще один єврокомісар проігнорує Євро-2012

Четвер, 3 травня 2012, 12:35

Європейський комісар з питань торгівлі Карл де Гюхт також заявляє про намір не відвідувати Євро-2012 "у нинішніх умовах".

Як повідомляє інформаційне агентство Бельгії Belga, Гюхт називає"тривожною" ситуацію із правами людини в Україні, передає Інтерфакс.

Нагадавши, що ЄС завжди підтримував Україну на шляху до процвітання й демократії, єврокомісар звернув увагу на те, що економічна інтеграція України і ЄС, шляхом створення зони вільної торгівлі, "можлива лише в контексті загальної відкритості".

"Я глибоко шкодую про те, що відбувається в Україні, і сподіваюся, що Україна ще може вирішити цю ситуацію", - цитує комісара бельгійське інформагентство.

У той же час міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у своєму Твіттері написав про збільшення тиску на президента України Віктора Януковича у зв'язку з Тимошенко.

"Ми підвищуємо тиск на українського президента Януковича. Він повинен розблокувати європейське майбутнє його країни", - написав Більдт.

Раніше повідомлялося, що фламандський уряд (Бельгія) не має наміру прийняти запрошення відвідати Євро-2012 через ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Також про намір бойкотувати Євро-2012 і саміт у Ялті заявили вже багато європейських лідерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...