Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС засудив європейських політиків, які бойкотують чемпіонат

Четвер, 3 травня 2012, 20:38

МЗС України вважає деструктивними спроби політизації спортивних подій.

Про це заявив прес-секретар відомства Олександр Дікусаров, йдеться в коментарі МЗС, поширеному в четвер.

"МЗС вважає деструктивними спроби політизації спортивних подій, які з найдавніших часів грали важливу роль в процесі налагодження міждержавного порозуміння і єднання", - сказав прес-секретар.

Дікусаров підкреслив, що спільно завоювавши право на проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, український і польський народи доклали значних зусиль і виконали грандіозний обсяг робіт, необхідних для гідного проведення турніру.

"Заклики до бойкоту чемпіонату на практиці означатимуть підрив іміджу цієї грандіозної спортивної події і збиток інтересам мільйонів пересічних українців, які голосують за різні партії, або взагалі не цікавляться політикою. Ті, хто прагнуть зробити мішень з Євро-2012, не сприяють реформуванню української судової системи, не допомагають зміцненню демократичних інститутів та верховенства права в Україні", - заявив він.

У МЗС України переконані, що всі ці питання об'єктивно перебувають в іншій площині, ніж свято футболу, який за своєю суттю є поза політикою і не може використовуватися для вирішення політичних завдань.

"Атака на цю велику мрію підриває шанс не лише Польщі та України, але і всіх інших колишніх членів соціалістичного табору довести, що за економічним, людським, науковим потенціалом вони вже готові з боржників Європи перетворитися на нові двигуни її розвитку", - підсумував Дикусаров.

У той же час, віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що відвідування матчів Євро-2012 є можливістю повболівати за свою команду, а не обов'язком.

Відповідаючи в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" на питання про бойкот деякими західними політиками відвідування матчів Євро-2012, Колесніков сказав: "Чемпіонат проводиться для уболівальників і спортсменів, яких серед політиків, на жаль, не дуже багато. Тому відвідування матчів - це можливість повболівати за свою команду, а не обов'язок. Але в Україні в будь-якому випадку будуть раді всім гостям Євро-2012".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...