Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Репортери без кордонів: Низькі рейтинги України заважатимуть подорожам держчиновників

П'ятниця, 4 травня 2012, 09:32

Владі потрібно враховувати стрімке зниження Україна в рейтингу свободи ЗМІ, який оприлюднила правозахисна організація Freedom House.

Якщо цього не станеться, представників нинішньої влади можуть перестати пускати в Європу, заявила представник організації Репортери без кордонів Оксана Романюк в ефірі 5 каналу.

"Це абсолютно незалежні установи зарубіжні, які роблять ці рейтинги, і, мені здається, що для самих депутатів і європейських політиків краще приймати рейтинги ці до уваги, а не просто їх ігнорувати і відкидати", - зазначила вона.

"Тому що всі вони хочуть подорожувати до Європи. А ми знаємо випадки, коли, наприклад, меру Харкова Кернесу, йому чомусь було відмовлено у візі. Дивно чому, правда? Тому що Європа все це спостерігає, і вона робить свої висновки", - додала Романюк.

"Вони, наприклад, не хочуть тиснути руку чиновникам, які відомі, згідно з цим рейтингом, тим, що вони сильно обмежують свободу слова, тим, що, припустимо в Харкові, відсутній плюралізм ЗМІ", - сказала вона.

За її словами, рівень свободи слова - це рівень репутації країни, яка не тільки пов'язана з іміджевими проблемами. "Це репутація, якій довіряють в світі. На ці рейтинги дивиться Рада Європи, на ці рейтинги дивиться Європейський союз, ООН, ОБСЄ - всі організації беруть їх до уваги ", - заявила Романюк.

Як повідомлялося раніше, відповідно до звіту Freedom House, ситуація в Україні за минулий рік погіршилася, а рівень свободи преси оцінюється як частково вільний.

Тиждень

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування