У ЦВК визначилися з датою старту виборчої кампанії

П'ятниця, 4 травня 2012, 09:50

Виборча кампанія з виборів депутатів до Верховної Ради почнеться 30 липня.

Це передбачено орієнтовним календарним планом з підготовки й проведення виборів 28 жовтня, що оприлюднений на сайті ЦВК.

Згідно з планом, ЦВК має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше 28 липня.

Згідно з законом про вибори, вибори проводяться за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - по 225 депутатів у загальнодержавному багатомандатному округу за партійними списками і в одномандатних округах.

Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах почнеться з 30 липня й завершиться 9 серпня. Кандидати в мажоритарних округах можуть висуватися партіями або шляхом самовисування.

На відміну від всіх попередніх парламентських виборів реєструвати кандидатів, що балотуються за мажоритаркою, буде  ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

Документи для реєстрації як партійних списків, так і кандидатів у мажоритарних округах, повинні бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, після чого ЦВК не пізніше, ніж на п'ятий день має ухвалити рішення щодо реєстрації або відмові в реєстрації.

Ще два дні приділяється на виправлення помилок і неточностей у документах, поданих для реєстрації кандидатів. Таким чином, реєстрація кандидатів у депутати має завершитися 20 серпня.

Партії й кандидати в одномандатних округах мають право почати передвиборну агітацію з наступного дня після реєстрації.

Вибори відбудеться 28 жовтня, ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада й оприлюднити їх у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр" не пізніше, ніж через п'ять днів після ухвалення рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування