Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка вважає, що Тимошенко не хоче йти на суд

П'ятниця, 4 травня 2012, 17:28

Українське законодавство не передбачає можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном.

Про це в п'ятницю на прес-конференції заявив генпрокурор Віктор Пшонка, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Українське законодавство не передбачає в даній ситуації виїзду за кордон. Це законом не виписано. Порушувати закон ніхто не має право. Якісь особливості повинні бути в цьому плані? Це окрема тема", - сказав він.

Пшонка зазначив, що в Україні робиться все необхідне для обстеження та лікування Тимошенко.

За час її перебування в Лук'янівському СІЗО і Качанівської колонії їй провели понад 250 медоглядів, 61 раз створювалися незалежні комісії Міністерства охорони здоров'я, до складу яких входили понад 30 академіків, професорів, докторів та кандидатів медичних наук.

Пшонка додав, що зараз Тимошенко робить акцент на її лікуванні іноземними лікарями.

"Якщо є бажання Тимошенко, щоб її лікували німецькі або інші лікарі - будь ласка, нехай приїжджають в залізничну клініку міста Харкова, по якій є висновки німецьких лікарів, що там можна лікувати, і нехай лікують, скільки потрібно. Тиждень, місяць нехай проходить реабілітацію", - зазначив він.

На думку генпрокуратура, справжня причина відмови Тимошенко від лікування - небажання брати участь у судовому розгляді кримінальної справи по ЄЕСУ.

"Є ще одна кримінальна справа, яка чекає свого розгляду... Якщо через стан здоров'я є небажання, щоб судовий процес розпочався, це інша справа. Процес ніколи не почнеться, поки не буде висновку лікарів, які повинні сказати, може вона бути присутня при розгляді справи в суді, чи ні", - зазначив Пшонка, нагадавши, що відповідний запит був направлений в МОЗ.

Як повідомлялося, прийняти Тимошенко на лікування готові лікарі берлінської медичної клініки "Шаріте". Аналогічна пропозиція надійшла від російського прем'єр-міністра Володимира Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування