Поляки розуміють бойкот Євро – впливова польська газета

Субота, 5 травня 2012, 12:32

Відоме польське видання "Ґазета Виборча" закликає президента Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко та інших українських політв’язнів.

Про це йдеться у статті головного редактора газети Адама Міхніка, опублікованій у суботу, яку цитує сайт Тимошенко.

На думку журналіста, президент Віктор Янукович наразив незалежну Україну на компрометацію.

"Політик, який руйнує імідж власної країни в очах світу і, всупереч волі значної частини власного народу, у політичних суперечках замість сили аргументу використовує аргумент сили, копає собі політичну могилу", - пише він.

На думку Міхніка, громадська думка демократичних країн, після неодноразових дипломатичних кроків, відреагувала правильно, виразно засудивши ув’язнення Тимошенко та інших лідерів української демократії.

"Ми, поляки, добре розуміємо президента ФРН Йоахіма Ґаука, який не хоче подати руку президентові Януковичу, що знущається над лідеркою великої опозиційної партії", - йдеться в статті.

"Ми усвідомлюємо, що ситуація Польщі, співорганізатора чемпіонату Євро-2012 та сусіда України, інакша. Польська держава не може закликати до бойкоту та брати в ньому участь. Тому особливого значення набуває голос польського громадянського суспільства", - зазначає Міхнік.

Він наголосив, що "українці повинні почути, що Польща на боці української свободи, а не на боці тих, які цю свободу потоптали".

Перша шпальта газети

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування