Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров стурбований екологічною ситуацією в Україні

Субота, 5 травня 2012, 13:08

Екологічна ситуація в Україні на даному етапі досить складна, зазначає прем'єр Микола Азаров.

Про це він заявив ході селекторної наради в міністерстві екології та природних ресурсів в суботу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Екологічна ситуація в Україні, потрібно прямо сказати, залишається досить складною. Антропогенні і техногенні навантаження в кілька разів перевищують відповідні показники в розвинених країнах", - сказав Азаров.

За словами прем'єра, особливо насторожує те, що в промислових містах скорочуються площі зелених насаджень, збільшуються обсяги незаконної вирубки лісів, забруднюються і знищуються водойми.

Крім того, в країні набирає обертів безсистемна організація звалищ побутових відходів, зокрема, в цілому по Україні в минулому році було виявлено 30 тис. таких несанкціонованих звалищ, які займають площу більше 1 тис. га.

"Пора відкинути всяку благодушність і взятися за наведення справжнього порядку", - підкреслив Азаров.

На думку глави уряду, за кожним із проблемних напрямків потрібно встановити контроль в режимі реального часу, як на центральному рівні, так і на місцях.

Крім того, Азаров наголосив на необхідності прислухатися до думки громадських організацій у сфері захисту навколишнього середовища.

Прем'єр також доручив міністру екології та природних ресурсів Едуарду Ставицькому в тижневий термін розібратися з організацією несанкціонованої звалища на території Голосіївського парку в Києві.

Він також доручив міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку посилити контроль над використанням земель для вирощування технічних культур, щоб припинити виснаження земельних ресурсів.

Крім цього, глава уряду зробив акцент на тому, що затримується і не проводиться рекультивація землі, що порушує природний екологічний баланс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...