БЮТ не підтримає зняття недоторканності лише з депутатів

Субота, 5 травня 2012, 15:31

Фракція "БЮТ-Батьківщина" не підтримає скасування лише депутатської недоторканності, вимагаючи її зняти як з депутатів, так і з президента й суддів.

Про це Gazeta.ua повідомив заступник голови Верховної Ради, бютівець Микола Томенко.

Зокрема, він пояснив, що у владної партії регіоналів наразі "немає теми, з якою вони можуть іти на вибори".

"Тому два роки вони не чіпали скасування недоторканності депутатів, суддів та президента. А зараз перед виборами вони вирішили підняти цю тему, бо вважають, що соціальні ініціативи президента і депутатська недоторканність - це те, що їм може допомогти на парламентських перегонах", - відзначив Томенко.

"Ми ж готові проголосувати лише за той підхід, про який ми говоримо - обмеження недоторканності всіх посадовців, включно з президентом", - додав бютівець.

За його словами, якщо йтиметься про те, щоб зняти недоторканність лише з депутатів-опозиціонерів, "аби посадити їх в тюрму, а президента і суддів, які беспредельнічають, залишити недоторканними", то такий підхід опозиція у парламенті не підтримає.

Томенко також наголосив, що один із лідерів фракції "БЮТ-Батьківщина" і голова Комітету з питань правової політики Сергій Міщенко готує спеціальний законодавчий акт для того, щоб вже у травні народні обранці почали міняти Конституцію в частині зняття недоторканності з усіх посадових осіб, "аби всі були рівні перед законом: і президент, і судді, і депутати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування