"Батьківщина" просить світ захистити Карпачову

Неділя, 6 травня 2012, 10:05

Партія "Батьківщина" трактує обшуки в офісі омбудсмена та допити співробітників її офісу як помсту влади за публікацію фотодоказів побиття Юлії Тимошенко.

"Ми однозначно трактуємо події навколо омбудсмена як сліпу помсту влади за публікацію фотодоказів побиття Юлії Тимошенко в Качанівській колонії", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті партії.

На думку партійців Тимошенко, "обшуки та допити в офісі головного правозахисника країни - це безпрецедентний випадок, який свідчить про відчай влади".

"Звертаємо увагу, що незаконний тиск на команду Ніни Карпачової навмисно відбувається у вихідний день, щоб події не набули широкого розголосу", - підкреслили в партії.

"Батьківщина" закликала правозахисні організації та міжнародну спільноту втрутитися в ситуацію та захистити колишнього уповноваженого ВР з прав людини Ніну Карпачову від політично вмотивованого переслідування.

Там також підкреслили, що "події сьогоднішнього дня якнайповніше демонструють, що незаконно обраний новий омбудсмен Валерія Лутковська є сліпим виконавцем наказів Банкової і не має жодного відношення до захисту прав".

Як повідомлялося, в суботу Карпачова повідомила, що зранку представники СБУ провели обшук в офісі омбудсмена. Також вона заявляла, що її колишніх співробітників викликають на допити.

Пізніше СБУ спростувала інформацію про обшук.

У прокуратурі також заявили, що обшуків не проводили, оскільки не порушено кримінальної справи. Однак там заявили, що в ході перевірки за заявою Карпачової про побиття Тимошенко були отримані свідчення співробітників секретаріату колишнього омбудсмена про те, що під тиском Карпачової були змушені робити висновки на основі фотографій тілесних ушкоджень Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...