Омбудсмен вирішила не спішити з візитами до Тимошенко і Луценка

Понеділок, 7 травня 2012, 17:34

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська має намір відвідати екс-прем’єра Юлію Тимошенко у Качанівській колонії Харкова.

Про це вона заявила у понеділок на брифінгу, передає УНІАН.

"Обов’язково, згодом", - сказала Лутковська, відповідаючи на запитання журналістів, чи збирається вона відвідати Тимошенко.

"Обов'язково будуть візити в Качанівську колонію", - додала вона.

"У будь-якому випадку, це обов'язково станеться. Але поки що, мені хоча б потрібно увійти в курс справи", - цитує омбудсмена "Інтерфакс-Україна".

При цьому Лутковська не назвала приблизних термінів свого візиту до Тимошенко, наголосивши, що їй потрібно увійти у курс справ, зокрема, розібратися із поданням колишнього омбудсмена Ніни Карпачової до Генпрокуратури щодо побиття Тимошенко.

"Мені потрібно ознайомитися з першоджерелами. Я - юрист", - додала вона, зазначивши, що їй необхідно буде вивчити всі матеріали, що стосуються справи Ю.Тимошенко, в тому числі і інформацію Міністерства охорони здоров'я.

Крім того, говорячи про справу Юрія Луценка, Лутковська зазначила, що займалася цією справою тільки в тій частині, яка розглядалася в Європейському суді, коли представляла інтереси держави в ЄСПЛ.

"Станом на сьогоднішній день, мені точно так же потрібно з'ясувати всі обставини справи", - підкреслила вона.

"Я планую точно так же (відвідати Луценко). Це не виключено, але, принаймні, мені потрібно ознайомитися з цими питаннями", - підсумувала омбудсмен.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування