Скандальне відео про Тимошенко зняли на телефон з камери?

Вівторок, 8 травня 2012, 10:27

Скандальне відео з нібито Юлією Тимошенко і її адвокатом Сергієм Власенком могли зняти на мобільний телефон.

Таку думку висловив  "Сегодня" прокурор столиці Анатолій Мельник.

"З огляду на не дуже якісне зображення відеоролика, що з'явився в мережі, можна припустити, що, швидше за все, це була зйомка з монітора на мобільний телефон, зроблена кимсь з нинішніх або колишніх співробітників ізолятора", - припустив він.

За його словами, відповідно до закону про попереднє утримання і інструкцій Держпенетенціарної служби, у Київському СІЗО легально встановлено 139 відеокамер спостереження — як у камерах, коридорах, палатах, так і на відкритій території. Це робиться в інтересах забезпечення безпеки людей, що перебувають у СІЗО, а також для контролю оперативної ситуації.

Перевіркою встановлено, що доступ до відеоспостереження мають приблизно 40 осіб — представники керівництва СІЗО, чергової частини, оперативні співробітники.

"Доступ до відеоспостереження на момент зйомки мали і працівники, що уже звільнені із СІЗО, тому на причетність до зйомки або перезнімання відео, що відбувалося в 260-й палаті, ми перевіряємо і їх", — говорить Мельник.

"Думаю, нам удасться виявити того, хто це зробив. І незалежно, працює він або вони зараз, або ні, притягти до відповідальності", - завірив прокурор.

Зняте відео демонструє, що на момент зйомки, 15 грудня, нібито Тимошенко активно ходить, а також має романтичні стосунки зі своїм адвокатом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування