Львів хоче заборону на мітинги до Дня перемоги. "Свобода" обіцяє вартувати

Вівторок, 8 травня 2012, 16:44

Львівська міська рада скерувала позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення акцій 9 травня у Львові.

У мерії нагадали, що Львівської міської ради надійшло 8 заявок на проведення заходів 9 травня, повідомляє Zaxid.net.

"Раніше ми отримали 4 заявки. Вчора було подано ще 4 заявки на проведення заходів 9 травня. Ми просимо суд заборонити всі акції", - розповіла начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

"Мова йде про те, що проведення акцій може бути заборонено лише судом і лише з метою забезпечення громадського порядку. Юридичне управління ЛМР має достатньо підстав вважати, що задекларовані у заявках акції можуть спричинити загрозу громадській безпеці на 9 травня, тому ми звернулись до суду", - уточнила вона.

В свою чергу керівник прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк у вівторок заявив, що партія 8 травня вшановує пам'ять загиблих у роки Другої світової війни, а 9 травня простежить, щоб не було "відвертих проявів українофобії" у вигляді червоних прапорів і портретів Сталіна.

"ВО "Свобода" 9 травня не проводитиме жодних заходів ні у Львові, ні в Івано-Франківську, ні в жодному іншому місті України", - заявив він агентству "Інтерфакс-Україна".

Тому ВО "Свобода" і органи влади у трьох західноукраїнських областях, де ця політична сила має вплив на владу - Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській - проводять 8 травня Дні вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, зазначив Сиротюк.

Коментуючи інформацію про те, що 9 травня проросійські організації мають намір замінити на горі Говерлі державний прапор України на червоний прапор, "свободівець" наголосив, що в цьому випадку "завданням правоохоронних органів є забезпечення правопорядку в будь-якій точці України".

При цьому Сиротюк також висловив упевненість у тому, що "патріотичні жителі Прикарпаття, які живуть навколо Говерли, не допустять наруги над національним прапором".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування