Лутковська взялася рятувати зір акордеоніста

Вівторок, 8 травня 2012, 18:05

Омбудсман Валерія Лутковська наполягає на додатковому медичному обстеженні акордеоніста Ігоря Завадського, якого підозрюють у педофілії, в умовах лікарні.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Уповноваженого з прав людини, за результатами візиту Лутковської до Київського СІЗО.

Прес-служба уточнює, що Завадський має проблеми із зором.

Омбудсман України вважає: "Без адекватного і швидкого реагування це може призвести до незворотних наслідків для здоров’я музиканта".

"Саме тому під час зустрічі з Завадським Лутковська зосередила увагу на тому, чи було надано йому необхідну та своєчасну медичну допомогу", - йдеться в повідомленні.

Уповноважений з прав людини з’ясувала, що працівники Київського СІЗО запросили лікуючого офтальмолога Завадського, який свого часу робив йому операцію на очах, для проведення консультативного огляду в умовах слідчого ізолятора.

Лікар зробив відповідні висновки, але вони базувалися виключно на поверхневому обстеженні, без застосування належного інструментарію.

Офтальмолог записав у медичній картці Завадського, що йому необхідно провести додаткове обстеження в клінічній лікарні.

У зв’язку з цим працівники слідчого ізолятору за власною ініціативою звернулися до Центру мікрохірургії ока з проханням з’ясувати, чи є можливість провести зазначене дообстеження в умовах лікарні.

Керівництво Київського СІЗО запевнило Лутковську, що при отриманні позитивної відповіді з Центру мікрохірургії ока буде зроблено все можливе задля якнайшвидшого додаткового медичного обстеження відомого акордеоніста.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування