Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" запевняє, що громадяни можуть вивішувати Червоний прапор

Вівторок, 8 травня 2012, 18:44

Кожен громадянин має повне право використовувати символіку Перемоги, в тому числі червоний прапор.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко в блозі "Української правди".

На його думку, рішення Львівської і Тернопільської міськрад про заборону використання символіки Перемоги "нікчемні з правової точки зору, не можуть виконуватися органами влади, і не варті навіть паперу, на якому вони були надруковані".

"Адже відповідно до Конституції закони мають вищу силу, і кожен громадянин зобов'язаний їх неухильно виконувати", - уточнив депутат.

"На території нашої держави діє закон "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1945-1945 років". Відповідно до цього закону День Перемоги є державним святом, а "шанобливе ставлення до пам'яті про Перемогу і ветеранів Великої Вітчизняної війни є священним обов'язком держави і громадян України", - нагадав Колесніченко.

"При цьому "Прапор Перемоги є символом перемоги... Зовнішній вигляд Прапора Перемоги має відповідати виду штурмового прапора 150-й ордена Кутузова II ступеня Ідріцкої стрілецької дивізії"(стаття 1)", - уточнив політик.

"Регіонал" нагадав, що в 2011 році Конституційний Суд, розглядаючи конституційність положень цього закону щодо офіційного використання Прапора Перемоги, "визнав неконституційними норми тільки абзацу 6, статті 2 про обов'язкове офіційне підняття Прапора Перемоги на флагштоках поряд з державним прапором, і залишив в силі всі цитовані вище норми".

"Таким чином, кожен громадянин України чи громадська організація має повне право використовувати копію Прапора Перемоги і будь-яку іншу символіку Перемоги на будь-яких публічних заходах, а органи державної влади зобов'язані забезпечити можливість реалізації цього права", - уточнив Колесніченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування