На Банковій розповіли, хто не пустив журналістів до Януковича

Вівторок, 8 травня 2012, 19:36

Журналістів до адміністрації президента не пустили співробітники Управління державної охорони.

Про це повідомив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско у відповідь не запит "Української правди".

Як відомо, у вівторок вдень сталася сутичка між журналістами та працівниками міліції при спробі зайти на вулицю Банкову в рамках акції протесту.

"Відповідно до закону від 4 березня 1998 року № 160/98-ВР "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" до повноважень Управління державної охорони віднесені питання забезпечення належного функціонування органів державної влади України, безпеки посадових осіб та об'єктів", - йдеться в повідомленні.

"Згідно із статтею 9 зазначеного закону до переліку об'єктів, щодо яких здійснюється державна охорона, віднесено будинки, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет Міністрів, Конституційний Суд, Верховний Суд, споруди і спеціальні транспортні засоби, що перебувають в їх користуванні, інші місця постійного і тимчасового перебування осіб, які охороняються відповідно до цього закону, важливі державні об'єкти та прилеглі до них території…", - зазначили в АП.

"На виконання зазначеного закону розпорядженням глави Секретаріату президента та керівника Державного управління справами від 15 грудня 2006 року було затверджено Інструкцію про забезпечення державної охорони адміністративних будинків і приміщень Секретаріату президента та Державного управління справами та порядку доступу до них", - йдеться у відповіді на запит.

"Відповідно до цього розпорядження, безпосередню охорону адміністративного будинку адміністрації президента та прилеглої території здійснює Комендатура охорони, яка є підпорядкована УДО", - уточнив Іванеско.

"Охорона будівлі адміністрації президента здійснюється також на підставі Порядку забезпечення безпеки посадових осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, у місцях постійного та тимчасового перебування, затвердженого наказом Управління державної охорони України №210 від 27 травня 2011 року", - йдеться в поясненні.

"Пункт 19 відповідного Порядку дозволяє співробітникам УДО спільно з представниками МВС не допускати громадян на окремі ділянки місцевості, вимагати від них залишитися на конкретних місцях або залишити їх", - уточнив керівник Головного управління.

"За інформацією, наданою Головному управлінню забезпечення доступу до публічної інформації, рішення про обмеження доступу учасників журналістської ходи на територію, прилеглу до будівлі адміністрації президента приймалося на підставі зазначених вище нормативних документів на рівні керівництва Комендатури охорони", - йдеться в повідомленні.

"Рішення було підтверджено Комендантом охорони будівлі адміністрації президента Нагорним О.В", - підсумував Іванеско, додавши, що "після отримання представниками АП скарги журналістів на дії представників правоохоронних органів було забезпечено вільний доступ".

Як відомо, близько 12-ої години журналісти підійшли до Банкової з боку вулиці Лютеранської. У руках журналісти мали плакати, в яких висловлювали незгоду з невиконанням закону "Про доступ до публічної інформації".

Однак при спробі зайти на площу перед адміністрації, міліція закрила ворота та вишикувала живий щит.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування