Суд вивчить справедливість покарання сину "регіонала"

Вівторок, 8 травня 2012, 20:50

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ перевірить достатність призначеної міри покарання засудженим у справі Сергія Демішкана.

Про це повідомляє у вівторок "Закон і Бізнес".

Відповідне засідання суду призначене на 31 травня.

Як відомо, в листопаді 2007 року в Києві був викрадений 62-літній Василь Кривозуб, директор авіакомпанії "Крунк".

Як з'ясувалося в ході розслідування, Кривозуба викрав його бізнес-партнер Сергій Демішкан (син тоді ще народного депутата-регіонала Володимира Демішкана) разом із Сергієм Левченком і Олександром Курдіним.

Вони вивезли жертву на територію Баришівського району і хотіли змусити бізнесмена підписати договір купівлі-продажу транспортного літака АН-26, що належав Кривозубу.

При спробі втечі "заручника" було вбито. Аби приховати злочин, труп на автомобілі Демішкана перевезли в село Ровжі Вишгородського району і, прив’язавши до батареї, скинули у річку.

Незважаючи на численні обтяжуючі обставини справи, злочинці, вину яких було доведено судом, отримали мінімальні строки ув’язнення, а Демішкана на підставі ст. 75 Кримінального кодексу взагалі звільнено від відбування покарання з випробовуванням і випробувальним строком на три роки.

31 січня 2012 року прокуратура оскаржила вирок Баришівського райсуду у справі про заплановане викрадення та вбивство. Підставою оскарження цього рішення суду стало невідповідність призначеного покарання тяжкості злочинів.

М’якість винесеного вироку стала також підставою для внесення членом Вищої ради юстиції Андрієм Портновим подання про звільнення з посади за порушення присяги судді Баришівського райсуду Київської області Володимира Єременка, який розглядав "справу Демішкана".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...