Євродепутат вважає, що влада починає розуміти сигнал Європи

Середа, 9 травня 2012, 10:16

Українська влада може зіткнутися з ще більшими труднощами у відносинах з ЄС, ніж перенесення Ялтинського саміту, якщо не зробить очікуваних "рухів" у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Таку думку кореспонденту УНІАН у Польщі висловив голова делегації Європейського парламенту у співпраці з Україною Павло Коваль.

Він назвав перебільшенням заяви деяких коментаторів, що перенесення запланованого на суботу саміту є "катастрофою" президента Віктора Януковича.

"Якщо не буде спроби вийти з цієї ситуації, то точно будуть складніші (проблеми)", - сказав депутат, який представляє в Європарламенті Польщу.

На його думку, українська влада фактично не мала ніякого іншого виходу, крім того, щоб перенести саміт, на який відмовилися приїхати більшість запрошених гостей.

Коваль сказав, що перенесення заходу дало українцям і європейським партнерам "два тижні" на пошук шляхів вирішення справи Тимошенко, звільнення якої західні політики домагаються з моменту її арешту в серпні 2011 року.

"Це сильний попереджувальний сигнал, що напрямок політики має бути змінено, і думаю, що цей сигнал дуже чітко зараз починають розуміти в найважливіших будинках у Києві", - зазначив депутат.

"Рух по справі Тимошенко необхідно, і більш-менш відомо, в якому напрямку він має бути. Давайте дамо час на закулісні розмови дипломатів і політиків, які відповідають за цю справу", - додав Коваль.

Він також сказав, що у сторін мало часу в умовах "ускладнення ситуації" Тимошенко і наближення Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування