Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Литви розповість Януковичу, куди він може повернути - спікер

Середа, 9 травня 2012, 12:43

Голова Сейму Литви Ірена Дягутене вважає правильним рішення президента країни Далі Грибаускайте відвідати Україну, незважаючи на скасування саміту в Ялті.

"Я думаю, що це вкрай правильне рішення", - сказала спікер в інтерв'ю литовській радіостанції Ziniu radijas у середу, повідомляє Інтерфакс.

"Хоча зазвичай я ніколи не коментую рішень президента у цій сфері, за яку за Конституцією відповідає президент, проте розумію, що з Україною ми зобов'язані підтримувати дружні відносини, допомагати їм виправляти помилки, які виникають на шляху зближення цієї країни з ЄС, і ми не можемо крізь пальці дивитися на порушення прав людини", - додала вона.

Литовський лідер, за словами глави сейму, в ході свого візиту має намір зустрітися з президентом країни Віктором Януковичем і ув’язненою екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Я думаю, що у президента буде ця можливість - зустрітися з ув’язненою Тимошенко і з перших вуст почути про все те, що сьогодні відбувається на Україні, а після цього зустрітися з президентом України і відкрито сказати, в якому напрямку вони можуть повернути, якщо не роблять висновків з порушень прав людини, відвертаючись від демократичних процесів", - сказала Дягутене.

Напередодні Київ вирішив відкласти саміт держав Центральної Європи, оскільки більшість запрошених раніше заявили, що не прибудуть на зустріч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...