Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Судді, який стріляв у родичів з автомата, дали 8 років

Середа, 9 травня 2012, 15:17

Вироком апеляційного суду Миколаївської області колишній суддя Каховського міськрайсуду засуджений до 8 років позбавлення волі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Херсонської області, за вироком суду колишній суддя визнаний винним в тому, що він, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, прийшов до квартири, де проживала його сестра з її малолітнім сином, і на грунті особистих неприязних відносин з метою їх вбивства, здійснив по родичах не менше 18 пострілів з автоматичної зброї.

В результаті стрілянини жінці й дитині були нанесені легкі тілесні ушкодження, які спричинили короткочасний розлад здоров'я потерпілих.

На даний час вирок суду ще не набрав законної сили.

У травні 2008 року в м. Каховка (Херсонська область) заступник голови міськрайсуду Олег Крюковський, вважаючи, що будинок батьків після їхньої смерті несправедливо дістався не йому, а рідній сестрі, розстріляв з автомата Калашникова вікно її квартири.

Експерти виявили на місці злочину 24 автоматні гільзи. В результаті обстрілу у жінки було констатовано наскрізне поранення стопи, у дитини - чотири осколкових поранення і непроникаючі поранення грудей, живота і гомілки.

Апеляційний суд Миколаївської області 23 листопада 2010 року розцінив дії судді як злісне хуліганство і засудив Крюковського за ст.ст. 263 ч.1, 296 ч.4 КК України до позбавлення волі строком на 4 роки.

Однак з ініціативи прокуратури Херсонської області, у зв'язку з неправильною кваліфікацією дій і м'якістю призначеного покарання, зазначену справу було направлено на новий судовий розгляд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування