Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тернополі затримали депутатів-"свободівців"

Середа, 9 травня 2012, 15:33

У середу в Тернополі міліція заарештувала декількох депутатів обласної ради від ВО "Свобода".

Як повідомляє прес-служба організації, "свободівців" затримали під час спроби не допустити несанкціоновану акцію представників КПУ в Парку Слави.

Серед затриманих - керівник Тернопільської "Свободи" Роман Навроцький та заступник голови Тернопільської районної ради Роман Наконечний.

"Попри те, що захід комуністів носив несанкціонований характер, представники МВС відмовилися на вимогу депутатів-свободівців Тернопільської обласної ради припинити антиукраїнський шабаш. Натомість міліціянти брутально накинулися на депутатів від "Свободи",заарештували їх та продовжили посилено охороняти протизаконний українофобський захід", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що 10 травня сесія Тернопільської облради має намір заслухати звіт керівництва Тернопільської міліції та дати оцінку "брутальному порушенню Конституції та законів України" з боку правоохоронців.

7 травня голова Тернопільської обласної ради, свободівець Олексій Кайда видав розпорядження про заборону використання 9 травня символіки СССР, комуністичної та нацистської символіки на території області.

Водночас, як повідомляє тернопільське видання "Доба", правоохоронці під час сутички зі "свободівцями" та іншими націоналістами, які заважали колоні комуністів рухатися до Монументу слави, змушені були кидати їх на землю та утримувати силою.

За попередніми даними міліції, трьох найактивніших протестантів забрали у відділок.

Видання зазначає, що сутичка націоналістів з міліцією почалася вже тоді, коли офіційні заходи до річниці завершення війни були закінчені.

Колона комуністів, сформована біля виставки бронетехніки, рушила до Монументу слави в оточенні міліції. В той же час присутній в парку секретар міськради Ігор Турський заявив, що комуністи не подавали в міську раду заявку на проведення свого маршу.

Міліціонери в той же час свої дії пояснювали тим, що прапори в мітингувальників не радянські, а партійні, а мітингувати дозволено впродовж цілого дня.

Після недовгих сутичок опонентів комуністичної процесії взяли в кільце бійці міліцейських спецпідрозділів. Декількох повалили на землю і тримали там поки "червонопрапорна" колона клала квіти до Вічного вогню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Як формують списки військовополонених для обміну та чи є пріоритетність? Пояснення
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
Усі новини...