Луганські "регіонали" почали акцію "Рідна мова – російська"

П'ятниця, 1 червня 2012, 13:41

Фракція Партії регіонів у Луганській міськраді виступає за ухвалення закону про мовну політику й ініціює регіональну акцію "Рідна мова – російська".

Про це говориться в заяві фракції, ухваленій на її засіданні 1 червня, повідомляє прес-служба Луганської міськради.

На думку луганських "регіоналів", те, що "24 травня русофоби й прихильники мовної дискримінації зірвали в парламенті ухвалення закону "Про основи державної мовної політики", свідчить про антидержавну поведінку опозиціонерів.

"Штучна політизація мовного питання показала слабкість і безпорадність меншості!", - заявляють вони.

Тому фракція Партії регіонів у Луганській міськраді виступає "за конструктивне вирішення питання й ухвалення закону "Про основи державної мовної політики", у якому чітко прописано, що державною мовою є українська".

"Ми ініціюємо проведення регіональної акції "Рідна мова – російська". У самій назві закладене ставлення до державної мови", - повідомляє фракція.

"Але зважаючи на те, що наші батьки, діди, ми й наші діти думаємо й говоримо, як і більшість мешканців міста й усієї Луганщини, російською, ми будемо боротися й захищати конституційні права мільйонів громадян України на рідну мову жителів нашого регіону, яка є мовою міжнаціонального спілкування 123 народностей, що проживають на нашій землі", - заявляють луганські "регіонали".

У рамках акції вони мають намір провести збір підписів на підтримку дій фракції Партії регіонів у Верховній Раді, "які відстоює права російськомовного населення".

Представники фракції ПР у Луганській міськраді на прес-конференції в п’ятницю повідомили, що зібрані підписи 5 червня будуть передані в парламент, де в цей день знову буде розглядатися мовний законопроект.

Вони знову висловили обурення "тим свавіллям, яке влаштували так звані демократи" під час обговорення у Верховній Раді мовного законопроекту 24 травня.

"Регіонали" зазначили, що 25 травня прийняли звернення до Верховної Ради на його підтримку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...