Турчинов: Тимошенко сказала зібрати реальну опозицію

П'ятниця, 1 червня 2012, 19:29

Повний склад об'єднаної опозиції буде оголошено протягом найближчих декількох тижнів.

Про це повідомив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в п'ятницю біля ЦКБ №5 у Харкові після зустрічі з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Я сподіваюся, що найближчим часом ми зафіксуємо повний склад об'єднаної опозиції. Я сподіваюся, це буде буквально протягом декількох тижнів", - сказав він.

Турчинов зазначив, що під час зустрічі з екс-прем'єром йому вдалося обговорити ряд питань, що стосуються процесу об'єднання опозиційних сил.

Крім того, Тимошенко поставила завдання для опозиційних фракцій у Верховній Раді.

Зокрема, за словами першого заступника глави "Батьківщини", опозиційні фракції не братимуть участь в голосуванні проекту про внесення змін до закону про вибори.

"Всі питання, які вони хочуть розглянути, потрібно підключити на технічний характер. Це компетенція виключно Центральної виборчої комісії. Є реальна небезпека, що це тільки привід, щоб почати деформацію виборчого законодавства. Тому опозиційні фракції не будуть приймати участь у розгляді цього проекту", - сказав Турчинов.

Він також зазначив, що Тимошенко виступає за тіснішу координацію всіх опозиційних депутатів в парламенті.

Крім того, Турчинов підкреслив, що Тимошенко виступає за продовження і розвиток процесу об'єднання опозиції.

"Завдання, яке вона чітко поставила: об'єднати всі реальні опозиційні сили. Йдеться про тих людей, які не стали на бік Партії регіонів, на сторону влади і продовжують свою опозиційну боротьбу", - зазначив він.

"Не включаються до цього переліку тільки ті політичні сили, які працюють за вказівкою адміністрації президента і мають за мету розкол опозиції і відбір у неї голосів на виборах", - сказав політик.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування