Азаров скасовує оцінку нерухомості

Четвер, 14 червня 2012, 16:33

Прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяє скасувати документ щодо оцінки вартості нерухомості, який надавав можливість оцінювачам встановлювати невиправдано високі ціни.

"Вчора, на засіданні уряду, ми обговорювали питання оцінювачів нерухомості. Питання для суспільства виявилося резонансним", - сказав він на нараді у четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Були внесені зміни до закону, його лобіювали, щоб він пройшов усі інстанції. На їх підставі було видано указ Мін'юсту і ФДМ. І у результаті, вузьке коло людей , а саме 12 з 9000, отримали можливість встановлювати аномально високі ціни", - сказав Азаров.

За словами прем'єра, у четвер ФДМ і Міністерство юстиції скасують "цю безглуздість".

"Я вже попередив, що всі винні будуть покарані", - сказав Азаров.

Водночас голова Фонду держмайна повідомив в інтерв'ю ZN.UA Олександр Рябченко підписав накази, що скасовують обмеження для роботи оцінювачів нерухомого майна, уведені з 5 червня 2012 року.

"Тільки що (14 червня 14:30) я підписав накази, і всі ті люди, які до 1 січня одержали дозвіл і проводили оцінку об'єктів нерухомості, а тепер пишуть листи, про тім що в них забрали таку можливість, будуть працювати. Ми їм повернемо це право. Автоматично. Те, що вони робили в травні або в квітні зможуть робити і тепер", — заявив глава ФДМ.

Крім того, Рябченко обіцяв, що Фонд ініціює перед урядом скасування законів про введення особливого виду оцінки — "оцінки для оподатковування".

"Ситуація така, що інституціонально сфера оцінки не готова до запровадження цих норм, і ми вирішили ініціювати скасування законів і норм, що забезпечують спеціальну оцінку для оподатковування. Потрібно скасувати цей вид оцінки з метою оподатковування, установлений законами . Сьогодні не час — держава однозначна не готова", — повідомив Рябченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування