Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" сподівається на резолюцію Сенату США до виборів

Субота, 2 червня 2012, 10:24

У партії "Батьківщина" очікують, що США ухвалять рішення з резолюції відносно санкцій проти низки українських чиновників ще до парламентських виборів.

Про це журналістам повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря, передає УНІАН.

"Що стосується терміну, то це залежить від того, як швидко буде знайдений консенсус, оскільки потрібно досягнути згоди обох груп, як республіканців, так і демократів", - сказав він.

В той же час, за словами Немирі, з тих заяв, які звучать сьогодні, є сподівання, що резолюція буде підтримана обома групами. Крім того, додав він, термін ухвалення резолюції буде залежати від того, як далі розгортатимуться події в Україні.

Відповідаючи на запитання, чи реально, що ця резолюція може бути ухвалена до парламентських виборів, Немиря сказав: "Я думаю, що це дуже реально. Якщо питання звучить, чи ми очікуємо, що резолюцію буде прийнято до парламентських виборів, то згідно з тією інформацією, яка у нас є, відповідь схвальна".

Як повідомлялося, 17 травня в Сенаті США було зареєстровано проект резолюції із закликом до Державного департаменту заборонити в'їзд президентові Віктору Януковичу, генпрокуророві Віктору Пшонці та іншим відповідальним за справу колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.

Проект резолюції розробив сенатор Джеймс Інхоф від штату Оклахома.

Зі свого боку "Батьківщина" передала представникам США два списки українських посадовців, до яких просить застосувати санкції. Один короткий, в якому 13 прізвищ чиновників, політиків, суддів та працівників прокуратури та СБУ. Другий список - розширений, у ньому 54 прізвища.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування