Янукович пообіцяв лишити миротворців в Афганістані довше за НАТО

Субота, 2 червня 2012, 10:45

Україна планує зберегти свою присутність в Афганістані навіть після 2014 року, коли блок НАТО виведе звідти свій контингент.

Про це напередодні свого візиту в Україну в інтерв'ю ZN.UA повідомив помічник генсека НАТО з політичних питань і політики безпеки Дірк Бренгельманн.

Бренгельманн нагадав, що Україна бере участь в Міжнародних силах сприяння безпеці в Афганістані (МССБ).

Помічник генсека НАТО повідомив, що на Чиказькому саміті альянсу на засіданні МССБ президент Віктор Янукович пообіцяв зберегти українську присутність в Афганістані і після 2014 року.

"Україна пообіцяла продовжувати робити свій важливий внесок у безпеку Афганістану і надавати підтримку в підготовці інструкторів", - сказав помічник генсека.

"Завершення місії МССБ в кінці 2014 року не буде означати кінця підтримки. Уряд Афганістану закликав НАТО підтримати афганські сили безпеки після 2014 року. І ми готові очолити нову тренувальну, дорадчу та допоміжну місію", - зазначив він.

"Крім того, восени цього року українські інструктори приєднаються до нас в рамках проекту Ради НАТО-Росія з підготовки фахівців з боротьби з наркотиками для Афганістану, країн Центральної Азії та Пакистану", - додав Бренгельманн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...