Кличкові заборонили дитячий захід через загрозу тероризму

Субота, 2 червня 2012, 14:47

Виконавчий комітет Броварської міськради відмовився санкціонувати проведення соціально-культурного зібрання громадян в суботу у Броварах.

Про це повідомили УНІАН в Київській обласній організації партії "УДАР".

"До Дня захисту дітей громадські активісти Броварів разом з місцевим осередком партії "УДАР" хотіли провести соціально-культурний захід на центральній площі міста. Програма передбачала проведення дитячих змагань і конкурсів, вручення дітям святкових подарунків. Привітати дітей та їхніх батьків планував лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. Незважаючи на це, міська рада відмовила організаторам акції в її проведенні", - йдеться у заяві партії.

За словами представників "УДАРу", офіційною причиною заборони мирного зібрання стало "недопущення проявів тероризму та належного забезпечення охорони громадської безпеки", про що йдеться в рішенні виконкому Броварської міськради, розміщеному на її офіційному сайті.

"Для місцевих чиновників рекомендації начальника Броварського відділення ГУМВС України, на які вони посилаються, очевидно є важливішими, ніж ст. 39 Конституції України, яка гарантує громадянам право на вільні зібрання", - вважають в "УДАРі".

"Не виключено, що вказівка заборонити проведення культурної акції була дана "зверху", аби не допустити зустрічі В.Кличка з мешканцями Броварів. З метою недопущення провокацій та конфліктних ситуацій під час заходу, на який не отримано дозволу, ми ухвалили рішення провести його пізніше", - пояснили в Київській облорганізації партії.

Водночас міський голова Броварів Ігор Сапожко заперечує заяву про ненадання дозволу на проведення заходу, присвяченого Дню захисту дітей.

"Насправді це не так. В п’ятницю вони (представники партії "УДАР" і Кличко) отримали дозвіл на проведення заходу від виконавчого комітету", - сказав Сапожко УНІАН.

Він зазначив, що відповідно до рішення Виконавчого комітету Броварської міської ради від 1 червня №248 благодійній організації "Благодійний фонд розвитку громад "Лівобережна Київщина" був наданий дозвіл на проведення 2 червня акції за участю Кличка.

Він зауважив, що виконком Броварської міськради запропонував організаторам акції провести захід в парку культури і відпочинку "Перемога" замість майдану "Свобода", на якому мирні зібрання не проводять з технічних причини.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News