Обов'язки Черновецького виконуватиме Герега

Субота, 2 червня 2012, 16:54

Обов'язки київського міського голови до 3 червня може виконувати секретар Київської міськради Галина Герега.

Про це заявив "Інтерфакс-Україна" депутат Київради Валерій Карпунцов (фракція партії "УДАР" Віталія Кличка в Київраді).

"Відповідно до закону про місцеве самоврядування, обов'язки міського голови може виконувати секретар місцевої ради до закінчення повноважень мера", - пояснив Карпунцов.

При цьому він нагадав, що 4-річний термін повноважень Леоніда Черновецького на посту мера закінчується 3 червня.

Разом з тим, депутат Київради не виключив, що до моменту відставки Черновецький видав розпорядження, в якому поклав виконання обов'язків міського голови столиці на Герегу.

Таким чином, на думку депутата, Герега на підставі цього розпорядження може продовжувати виконання обов'язків і після 3 червня.

У той же час Карпунцов не виключає, що дане розпорядження буде кимось оскаржено в суді.

У свою чергу, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Сергій Сас (фракція "БЮТ-Батьківщина") також зазначив в інтерв'ю агентству, що, згідно із законодавством, на період до обрання міського голови його обов'язки виконує секретар міськради.

Сас підкреслив, що у зв'язку із заявою про відставку Черновецького ще більш актуальним стає питання про призначення дати виборів мера Києва. "Це питання буде гостро обговорюватися на наступному пленарному тижні", - прогнозує депутат.

Як повідомлялося, Черновецький 1 червня написав заяву про відставку з поста мера Києва.

Пункт 2 статті 42 закону про місцеве самоврядування в Україні свідчить: "У разі звільнення з посади сільського, селищного, міського голови у зв'язку з достроковим припиненням його повноважень або його смерті, а також у разі неможливості здійснення ним своїх повноважень повноваження сільського, селищного, міського голови здійснює секретар відповідної сільської, селищної, міської ради".

"Секретар сільської, селищної, міської ради тимчасово здійснює зазначені повноваження з моменту дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови і до моменту початку повноважень сільського, селищного, міського голови, обраного на позачергових виборах відповідно до закону, або до дня відкриття першої сесії відповідної сільської, селищної, міської ради, обраної на чергових місцевих виборах", - наголошується в статті закону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування