Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецького запідозрили в піарі перед виборами

Субота, 2 червня 2012, 17:44

Депутат Київради від "Батьківщини" Олександр Бригинець вважає заяву Леоніда Черновецького про відставку з посади мера Києва піаром.

"Заява мера-прогульника про відставку в останній день своїх повноважень – ніщо інше, як PR", - цитує Бригинця його прес-служба.

"І хоча це має вигляд сенсації, насправді ця дія нічого не міняє – Черновецький і так із завтрашнього дня не чинний мер. Заява про відставку ніяк не вплине ні на що, хоча, звичайно, вона додасть нам, опозиціонерам, аргументів у вимогах нових виборів" - переконаний Бригинець.

Депутат нагадав, що тепер, як пояснює Закон, обов′язки мера виконує секретар Київради - Галина Герега, а раніше фактично ці обов′язки "тягнув" на себе голова КМДА Олександр Попов.

Депутат не дивується, що Черновецький в останній день подав у відставку, а не пропустив дату закінчення свої повноважень непоміченою.

"Певно, це означає, що він потребує PRу, а значить він таки балотуватиметься до Верховної Ради, а не доживатиме життя в Ізраїлі, як дехто сподівався. Найймовірніше він балотуватиметься поруч з Олесем Довгим - по "своїй" Дарниці", - розмірковує депутат.

У той же час, колишній мер столиці Олександр Омельченко в коментарі газеті "Сегодня" зазначив, що після відставки Черновецького є два варіанти розвитку подій.

"Або Верховна Рада на наступному тижні назве дату виборів київського мера - тоді протягом 60 днів, до виборів, Черновецький виконує обов'язки мера і є легітимним", - зазначив він.

"Але влада може піти й іншим шляхом. Незважаючи на те, що Черновецький подав у відставку, парламент не призначає дату виборів. В цьому випадку, за законом, секретар Київради Галина Герега виконує обов'язки мера до наступних виборів", - сказав він.

"Але ніде в законі не обумовлені тимчасові рамки - коли ж будуть ці вибори. І Герега може виконувати обов'язки мера хоч до весни 2013 року. Навіть якщо вона раптом стане депутатом парламенту і піде туди, то Київрада обере нового секретаря і той продовжить виконувати обов'язки мера. На жаль, в законі є такі прогалини", - підсумував колишній мер столиці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування