Андріївський відремонтували мінімум на 30 років – Попов

Неділя, 3 червня 2012, 15:50

Глава КМДА Олександр Попов заявляє, що Андріївський узвіз не закриватимуть після Євро-2012 для завершення реконструкції.

"Ми не будемо закривати. Це локальні моменти. Є будинки, реконструкцію яких ми зробимо", - сказав він перед церемонією відкриття Андріївського узвозу в неділю в Києві.

Попов знову заявив, що деякі будівлі на Андріївському узвозі, які знаходяться в аварійному стані, будуть розібрані і відновлені зі збереженням зовнішнього вигляду.

За його словами, у комунальній власності перебувають три таких будинки, один з них точно буде розібрано.

"Безумовно, зупинятися ми не будемо. Зараз ми можемо точно стверджувати, що немає загрози для вулиці, немає загрози для церкви", - сказав він, додавши, що Андріївському узвозу не загрожують зсуви та інші аварійні ситуації.

"Те, що зробили, це, як мінімум, на тридцять років", - заявив Попов.

За словами глави КМДА, бруківка, яку зняли до ході реконструкції Андріївського узвозу, знаходиться на складах "Київавтодору". Частина цієї бруківки буде використана для реконструкції інших вулиць міста.

Андріївський узвіз після реконструкції буде закритий для руху транспорту, вулиця стала повністю пішохідною.

За словами Попова, протягом місяця на в'їздах на Андріївський узвіз будуть встановлені автоматичні загороджувальні конструкції.

Як передає "Інтерфакс-Україна", урочисте відкриття Андріївського узвозу після піврічної реконструкції пройшло в неділю. Незважаючи на дощову погоду, на церемонію прийшли близько тисячі осіб.

Уздовж узвозу вишикувалися торговці з сувенірами, художники зі своїми творами.

Біля Андріївської церкви встановлена ​​сцена, на якій проходить святковий концерт.

По вулиці гуляють кіноперсонажі Проня Прокопівна та Свирид Голохвастов, з якими фотографуються усі охочі.

Уздовж Андріївського узвозу виступають численні творчі колективи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування